Za četiri dana u Srbiji sankcionisano skoro 12.000 vozača

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je u akciji pojačane kontrole saobraćaja, koja traje do 10. januara, do sada otkriveno i sankcionisano 11.888 vozača koji su počinili saobraćajne prekršaje na teritoriji Srbije.

Za četiri dana akcije, policija je iz saobraćaja isključila 1.126 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, dok je zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci kažnjeno 33 osoba.

Na trežnjenju u službenim prostorijama policije zadržano je čak 226 vozača koji su imali više od 1,20 promila alkohola u organizmu, prenosi Tanjug.

Navedeno je i da je 5.685 vozača sankcionisano zbog prekoračenja dozvoljene brzine, a da je 1.935 učesnika u saobraćaju dobilo kaznu za nekorišćenje sigurnosnog pojasa.

Pojačana kontrola prekoračenja dozvoljene brzine, vožnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i nekorišćenja sigurnosnog pojasa, sprovodi se radi očuvanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije apelovali su na vozače da brzinu kretanja prilagode uslovima puta i da poštuju saobraćajne propise, kako bi sačuvali svoje i tuđe živote.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*