Za misu na otvorenom monsinjor odabrao mantiju leopard dezena

PRINTSCREEN

Monsinjor Nikola Đirasoli, apostolski nuncije u Slovačkoj, početkom septembra držao je misu u Ruvo di Pulji, njegovom rodnom gradu u Italiji, u mantiji sa leopard printom. Ubrzo su korisnici društvenih mreža širom sveta počeli da tumače ovaj izbor monsinjora Đirasolija.

Verski obred na otvorenom, povodom 40. godišnjiceslužbovanja Don Salvatorea Sumoa, držali su zajedno monsinjor Domeniko Kornakijo, biskup Molfete i monsinjor Nikola Đirasoli.

Fotografije, objavljene na Fejsbuk stranici katedrale u italijanskom gradu Ruvo di Pulja, koje su potom uklonjene, obišle su društvenemreže za samo nekoliko sati, izazivajući kritiku, ali i šaljive komentare zbog odežde sa životinjskim printom koju je apostolski nuncije nosio tokom službe, prenosi italijanska agencija Agi.

Kako je vreme prolazilo, broj komentara vernika na društvenimmrežamaumnožavali su se višestruko: Tigar-sveštenik u borbi protiv zla, „Model u stilu Tarzana, koji bi učinio da aktivisti za zaštituživotinja zaneme.

Neki od korisnika komentarisali su ovaj izbor kao „Stilski pad“, zatim kao razlog zbog kojeg biskup trčibrže, a bilo je i onih koji su videli sličnost sa stilom Kruele de Vil.

Na Fejsbuku, na stranici katedrale, objavljeno je da ovakav izbor mantije ima svoje značenje.

Ova mantija je deo zvanične mise siromašnihafričkih naroda za koje se monsinjor Đirasoli oduvek interesovao u svom pastirskom mandatu. Nosio je da blagodari Gospodu za izgradnju kuća onima kojima su najpotrebnije na tom kontinentu. Shvatamo da su komentari bez poštovanja posledica nepoznavanja i molimo vas da se uzdržite od neprikladnih tumačenja, navodi se u saopštenju katedrale.

 

 

IZVOR:RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*