Za uhapšenim u Sarajevu koji se dovode u vezu sa Belivukom, nema raspisane poternice

(Foto/ Pixabay)

Za uhapšenim D. J. i D. D u zgradi “Sarajevo Towera”, koji se dovode u vezu sa klanom Veljka Belivuka, ali i Darkom Šarićem, nema raspisane poternice, nezvanično saznaje N1 Sarajevo.

Za sada se dvojac tereti samo za posedovanje falsifikovanih dokumenata.

Ovaj opasni dvojac uhapsila je Specijalna jedinica MUP-a KS, a uz pomoć OSA-e, koja ih je locirala i razotkrila. Kako piše Avaz, u hapšenju je pomogla i BIA, koja je BiH agencijama javila da se nalaze i kriju u Sarajevu.

Jovanović se dovodi u vezu s klanom Velje Nevolje, poznatijeg kao Veljko Belivuk, ali i trgovcem narkoticima Darkom Šarićem.

Bojan Hrvatin, svedok u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a kojima se na teret stavljaju najteža krivična dela, tokom svedočenja u martu ove godine, iznio je niz detalja o ubistvu dvojice “škaljaraca” na Krfu.

Podsećamo, Alan Kožar i Damir Hadžić ubijeni su u julu 2020. godine na Krfu, a Hrvatin tvrdi da je među egzekutorima bio i D.J. zvani Giba, čiji je brat Vuk ranjen u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živeo.

Sky poruke

Mediji u Srbiji objavili su u novembru prošle godine da je D.J. planirao atentat na Veselina Milića, načelnika beogradske policije, a sve su otkrile Sky poruke.

Giba se dovodi u vezu sa vođom “vračaraca” Nikolom Vušovićem Džonijem i saradnikom Dariom Đorđevićem Deksterom.

Prema informacijama „Avaza“, operativni podaci pokazuju da je ovaj dvojac u Sarajevo stigao sa jasnom namerom da likvidira određene osobe.

Kod jednog od uhapšenih pronađen je mobilni sa poljskim brojem, a sve sa ciljem da ih policijske službe teže lociraju. Satima je trajao pretres njihovih stanova, a uzeti su im i mobilni telefoni i određena oprema.

Bojovićev saradnik

Kada je reč o uhapšenom Darku Duloviću, njemu je Apelacioni sud u Beogradu u junu potvrdio presudu Višeg suda i oslobodio ga optužbi za pomaganje u teškom ubistvu Siniše Milića Bosketa, koji je slovio za bliskog saradnika Luke Bojovića.

Dulović je hapšen u Sarajevu i 2018. godine.

Utvrđuje se šta su tačno radili u Sarajevu, koga su planirali likvidirati i po čijoj naredbi. Javna je tajna da klan “kavčana” uzima velike sume novca za plaćene likvidacije. Time finansiraju svoje aktivnosti. Sada se utvrđuje o kome se radi i da li je reč o osobama iz kriminalnog miljea, ili pojedincima iz politike.

Neki svedoci govore da je navodno među metama i Admir Arnautović Šmrk, piše Avaz, prenosi N1 Sarajevo.

Kožar se krio u Sarajevu

Ubijeni Alen Kožar 2019. godine skrivao se u Sarajevu. Tada je u Sarajevu uhapšen plaćeni ubica Der Čaba, koji je planirao da ubije Kožara. Nedugo zatim Kožar je brutalno ubijen na Krfu, a svedoci tvrde da iza ubistva stoji Giba.

 

 

 

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*