Zadovoljstvo uslovima rada u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srbije

Predsednik Strukovnog udruženje policije Nenad Ljubišić, potpredsednik Vladimir Džigurski i predsednik Glavnog odbora Boban Pavlović su danas 12. 11.2019. godine u 10.00 časova u Medija centru u Beogradu održali konferenciju za novinare na kojoj je predstavljeno „Komparativno istraživanje o stavovima i zadovoljstvu zaposlenih u MUP“

 

Rezultati komparativnog istraživanja pokazuju da zadovoljstvo uslovima rada u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srbije raste iz godine u godinu.

 

U 2019. godini u odnosu na 2017. godinu zaposleni su postali 4,63 puta zadovoljniji, odnosno zadovoljniji su 42,9% na svom radnom mestu, a u odnosu na 2018. godinu zadovoljstvo je poraslo za 1,53 puta. Procenat zadovoljnih zaposlenih u MUP u 2017. godini bio je 11,8% u 2018. godine 38,4% dok je u 2019. godini zadovoljno 54,7% zaposlenih.

 

Zadovoljstvo zaposlenih je povećeno u svim segmentima, a posebno  zbog trenutnih uslova rada, pitanju nabavke novih vozila, novim uniformama, kvalitetom rada u proteklih pet godina, uvođenjem predmeta „Osnovi bezbednosti dece“ u osnovne škole, izgradnjom, renoviranjem, sanacijom i adaptacijom objekata policije.

 

Na pitanje da li su zadovoljni nabavkom novih vozila za sve organizacione jedinice MUP, većina zaposlenih 70,4%  je odgovorila da je ZADOVOLJNA.

Većina ispitanika 37,2% misli da MUP DOVOLJNO brine o svojim zaposlenima.

Na pitanje da li da li pripadnici MUP danas imaju bolje uslove za rad nego pre pet godina, većina zaposlenih 60,3%  je odgovorila sa „DA“.

Na pitanje koliko su zaposleni zadovoljni redovnim obnavljanjem novih uniformi, većina zaposlenih je ZADOVOLJNA – 58,7, a većina od 51% policajaca je zadovoljna redovnim obnavljanjem novih uniformi.

Većini zaposlenih od 78,6% znači najavljeno povećanje plate u novembru ove godine, a 48,9% smatra da su danas primanja zaposlenih značajno veća nego pre pet godina.

60,3% zaposlenih smatra da se u policiju ulaže više u prethodnih pet godina, nego u periodu pre toga.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*