Zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske 17. maja

Zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske biće održana 17. maja u Banjaluci, a istog dana biće položen i kamen temeljac za hidroelektranu „Buk bijela“ na Drini, projekat koji će finansirati Srbija, najavila je  premijerka Ana Brnabić.

Zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske 17. maja

Foto: 021.rs
Ona je na sednici Skupštine Srbije, na kojoj poslanici postavljaju pitanja, objasnila da je zajednička sednica dve vlade odložena zbog koronavirusa, ali da se situacija sad stabilizovala, pa je moguće da zajednički sastanak bude održan, „da se pokrene dinamika projekata“.
Brnabić je rekla i da će, osim gradnje deonice autoputa od Kuzmina do granice sa Republikom Srpskom, Srbija finansirati i kompletnu prekodrinsku deonicu do Bijeljine.
Ona je najavila i da sledeće godine početi radovi na aerodromu Trebinje, koji će biti 100 odsto u vlasništvu Srbije, a da gradnji prethodi proces eksproprijacije zemljišta.
Ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović objasnio je poslanicima da eksproprijacija zemljišta za aerodrom kreće od jeseni i da se nada da će građevinska dozvola za aerodrom u Trebinju biti dobijena do kraja godine.
Autor: FoNet

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*