Zaseda Krizni štab, moguće nove mere

Beograd, 12. novembra 2020.-Sednica Kriznog staba pocela je danas nesto posle 11 sati, nakon jucerasnjeg najtezeg dana u Srbiji, kada je zabelezen najveci broj novozaraznih od pocetka epidemije - 3.536. FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/ nr
BEOGRAD –

Sednica Kriznog štaba povodom aktuelne epidemiološke situacije u Srbiji počela je oko 9.00 sati u Palati Srbija.

Prema najavama, članovi Kriznog štaba trebalo bi da odlučuju o eventualnim novim merama za sprečavanje širenja korona virusa.

krizni, stab

Tanjug (Nikola Anđić)

O uvođenju novih mera ranije je govorila je premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je kazala da, ukoliko ne dođe do smirivanja situacije, neće se čekati 1. decembar kako bi se razgovaralo o donošenju novih mera, a nedavno je najavila i da bi sledeća mera mogla biti neka vrsta zabrane kretanja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče, upitan da li očekuje da će se Krizni štab opredeliti da se u Srbiji uvede policijski čas, da će država uraditi ono što štab bude predložio, kao i da je posao države da štiti i zdravlje ljudi, a ne samo prava građana.

U Srbiji je u četvrtak zabeležen najveći broj zaraženih od početka pandemije – 6.109, a preminulo je 29 osoba.

U utorak su stupile na snagu nove mere 0 je ograničen rad ugostiteljskih objekata, prodavnica, tržnih centara od 21 sat do 5 ujutru, a ukinut je i noćni prevoz u Beogradu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*