Заваривачима на Турском току од 4.000 до 7.000 евра

FOTO TANJUG/ DUSAN ANICIC/ nr
БЕОГРАД –

Заваривачи ангажовани на изградњи Турског тока примају плате које се крећу од 4.000 до 7.000 евра, пише Блиц.

Толико велика плата донекле је успела да ублажи проблем дефицитарности овог кадара који је претио да успори изградњу трасе гасовода кроз Србију дуге 403 километра, јер варове на 50.000 тона цеви обављају и људи који су до скоро били на градилиштима у иностранству.

FOTO TANJUG/ DUSAN ANICIC/ nr

Разлог за њихов повратак крије се у чињеници што је „Гастранс“, компанија која гради овај гасовод, вариоцима који имају лиценце за овакве специфичне послове и познају високу технологију варења која се примењује на овом објекту, понудио значајно боље услове него што су имали у земљама Европске уније.

Захваљујући томе, заваривачи са искуством на радовима на гасоводним трасама, а који раде варове који иду на рендгенска снимања, поред плате од 7.000 евра месечно, имају и бесплатан смештај и исхрану.

Због тога се неколико десетина српских радника, који су радили у земљама западне и источне Европе, вратило у Србију.

У „Гастрансу“ нису званично потврдили о висини примања ангажованих заваривача на гасоводу „Турски ток“, а листу је незванично речено да је тачно да се њихове зараде крећу од 4.000 до 7.000 евра и да су тако високим примањима успели да ублаже проблем дефицитарности радника ове струке.

Како су навели, поред њих су добро плаћени и цевополагачи.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*