Završena obnova parkirališta na Bulevaru Oslobođenja

ompletno uređenje parking prostora na Bulevaru oslobođenja, koje je rađeno na potezu od Bulevara Kralja Petra Prvog do Ulice Pap Pavla sa neparne strane, završeno je u sredu, te sada Novosađani na raspolaganju imaju oko 130 potpuno bezbednih i pristupačnih parking mesta.
nj
Foto: P. Ratić

Naplata parkinga se obračunava po tarifi u plavoj zoni, a po rečima direktora JKP “Parking servis” Stevana Lugonje, taj parking prostor je pretrpeo izuzetno velika oštećenja zbog izbijanja korenja drveća na površinu, ali i atmosferskih prilika, ispraćenih udarom pređašnjih vremena.

– Ovde se ništa nije ulagalo, rekao bih, decenijama i zadovoljstvo mi je što JKP “Parking servis” u kontinuitetu gradi i rekonstruiše parking prostore u našem gradu – izjavio je Lugonja. – Velika frekventnost saobraćaja iziskuje ogromnu potrebu za ovim parkiralištem, te smo gledali da izađemo u susret građanima, radeći parkiralište u tri etape, te kako završimo jedan deo, odmah ga i otvaramo, kako bi smanjili pritisak koji je bio svakodnevan. Danas smo završili i poslednju etapu, te će i poslednji deo parkinga biti dostupan za vozače.

Direktor se zahvalio izvođačima na kvalitetnom, odgovornom i brzom radu, jer su posao završili i pre ugovorenog roka. Dogovor je bio da imaju 75 dana na raspolaganju da obnove parkirališe, a učinili su to za 40.

Foto: P. Ratić

– Tokom radova je bilo neopravdanih bojazni da će stabla drveća biti uništena, ali ona su ostala na svom mestu – kaže direktor Lugonja, dodavši da su i zemljane površine, odnosno baštice oko drveća mnogo veće nego ranije. – Pre oko četiri godne smo rekonstruisali parking prostor na Bulevaru oslobođenja, na potezu od Železničke stanice do Bulevara Kralja Petra Prvog sa parne i neparne strane. Pre nekoliko nedelja smo otvorili novi parking prostor u dvorištu Skupštine Grada u Ulici Dr Laze Stanojevića. Ne bih hteo da govorim puno o budućim planovima, ali mogu reći da će “Paking servis” nastaviti da radi na uređenju parkirališta i na drugim mestimau gradu, baš u blizini Bulevara oslobođenja.

U pripremi je projektno-tehnička dokumentacija za dva nova parkirališta koja će se nalaziti u Ulici Berislava Berića i na Bulevaru kralja Petra Prvog.

 

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*