Ziđin planira da investira 1,26 milijardi dolara u Srbiju

Generalni direktor većinskog vlasnika RTB Bor, kompanije Ziđin (Serbia Ziđin Copper) Đan Siming najavio je da to kinesko preduzeće planira da investira 1,26 milijardi dolara u Srbiju.

 

Ziđin planira da investira 1,26 milijardi dolara u Srbiju

Foto: Pixabay
On je tokom sastanka sa ministarkom rudarstva i eneregtike Zoranom Mihajlović naveo i da su ukupne planirane investicije te i kompanije Ziđin majning (Ziđin mining) u Srbiji veće od tri milijarde dolara.
„Do sada smo u RTB Bor uložili 640 miliona dolara. Pored aktivnosti na proširenju i sanaciji postrojenja, ulažemo u zaštitu životne sredine i unapredjujemo uslove i bezbednost na radu. Zasadili smo više od 56.000 sadnica u industrijskoj zoni, a za 88 odsto smanjili povrede na radu u ovoj godini“, naveo je direktor kompanije.
Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je da je investicija kompanije Zidjin jedna od najvažnijih u Srbiji, navedeno je u saopštenju ministarstva.
„Ministarstvo je otvoreno i tu da vam bude podrška 24 sata, sedam dana u nedelji. Od vas očekujem da definišete strategiju razvoja obe kompanije, ukoliko je nemate očekujem da to pripremite, jer je investiranje i u ‘Ziđin koper’ i u ‘Ziđin majning’ za nas od izuzetnog značaja“, navela je Mihajlović.
Autor: Beta

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*