ZIMSKI SPORTOVI NA PLATOU SPENSA

GRAD NOVI SAD
Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je otvaranju manifestacije „Avalanche Risk City Jam“ u okviru koje se takmiče skijaši i snouborderi iz Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Makedonije i Srbije.
GRAD NOVI SAD
– Zahvaljujući ovoj zabavno-sportskoj manifestaciji iako ravničarski, naš grad na jedan dan postaje centar zimskih ekstremnih sportova. Za ovu priliku napravljena je staza koja predstavlja veliki izazov skijašima i borderima koji u Novi Sad dolaze iz zemlje i regiona, a ovo atraktivno takmičenje privlači i brojnu novosadsku publiku što čini manifestaciju uspešnom i zato smo je i ove godine podržali – rekao je Ognjen Cvjetićanin.
Takmičenje organizuje Udruženje „Friška gora“ i SPC „Vojvodina“, uz podršku OPENS-a. Prema rečima organizatora, privremena ski staza, dužine 17 metara premašuje dužinu prosečne staze na takmičenjima ovog tipa u Evropi i mesto je gde takmičari stiču reputaciju i poštovanje. Cilj takmičenja koje se organizuje petu godinu za redom je popularizacija zimskih sportova i godišnje okupljanje najistaknutijih skijaša i bordera iz Srbije i regiona. Pobednici takmičenja u Novom Sadu, odlaze u Rijeku gde će se, u svojim kategorijama boriti za najbolje na Balkanu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*