Avija prajm kupila Jat tehniku

Foto: Pixabay (ilustracija)

Avia prime, stopostotni vlasnik Adria tehnike iz Slovenije i Lineteha iz Poljske, pobednik je tendera za privatizaciju Jat tehnike.

Foto: Pixabay (ilustracija)

 

Ta kompanija za održavanje i servisiranje vazduhoplova (skraćeno MRO) će nakon završetka transakcije biti u mogućnosti da avio-prevoznicima i operaterima ponudi 34 pozicije za održavanje aviona. Nakon sprovedenog postupka Avia prime će biti jedna od dominantnih grupacija na MRO tržištu u Evropi.
Ministarstvo privrede objavilo je da je Avia prime zvanično proglašena za kupca Jat tehnike jer je ispunila sve kriterijume i uslove koje je ministarstvo predvidelo u postupku privatizacije i poslala najvišu ponudu.
„Svim snagama ćemo se potruditi da Jat tehniku uzdignemo na svetski nivo u MRO segmentu gde po tradiciji i pripada“, kazao je Piotr Kačor, generalni direktor Avia prime.
Jat tehnika, čije je sedište na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, biće četvrta lokacija za održavanje aviona Avia prime grupe, zajedno sa aerodromom u Ljubljani i aerodromima Katovice i Ržežov (Poljska).
izvor:021.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*