Bela kuća: Sastanak 4. septembra, teme ekonomske

epa06976793 The American flag flies at full-staff over the White House in Washington, DC, USA, 27 August 2018. US President Donald J. Trump had lowered the flags to half-staff to honor Republican Senator John McCain who passed away at his home in Cornville, Arizona, USA, on 25 August 2018, at the age of 81. Yet earlier in the day, the President had the flags raised back to full-staff. EPA-EFE/JIM LO SCALZO
VAŠINGTON –

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti pozvani su u Vašington 4. septembra, potvrđeno je Tanjugu u Beloj kući.

U Vašingtonu će se razgovarati o ekonomiji, jer SAD su uverene da su te teme prvi korak u unapređenju mirovnog procesa, rekao je za Tanjug portparol američkog Nacionalnog saveta za bezbednost Džon Uliot.

bela, kuca

„Savetnik za Nacionalnu bezbednost Robert O’Brajan pozvao je lidere Srbije i Kosova u Vašington 4. septembra. Razgovori prvobitno planirani za 2. septembar odloženi su za dva dana iz razloga vezanih sa raspored“, naveo je Uliot.

On je dodao da SAD iščekuju te važne razgovore sa predsednikom Vučićem i premijerom Hotijem.

„Verujemo da je napredak u ekonomskim pitanjima, uključujuću otvaranje novih radnih mesta, zapošljavanje i ubrzanje ekonomskog rasta, prvi korak u unapređenju mirovnog procesa“, rekao je Uliot.

Na pitanje Tanjuga da li postoji mogućnost, kako su najavili neki mediji, da se predsednik SAD Donald Tramp uključi u razgovore, i da je upravo zbog te mogućnosti sastanak pomeren na 4. septembar, iz Bele kuće nije odgovoreno.

IZVOR:RTV

FOTO:EPA (Jim Lo Scalzo)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*