„Bila mi je čast“ – zapalio LGBT zastavu, osuđen na 15 godina

Foto: Depositphotos/VadimVasenin

Adolfo Martinez proglašen je krivim i osuđen na 15 godina jer je što srušio i zapalio LGBT zastavu koja je u junu bila na Ujedinjenoj Hristovoj crkvi u Amesu.

Foto: Depositphotos/VadimVasenin

Martinez kaže kako je uklonio zastavu zato što smatra kako crkva ne bi trebala podržavati LGBT zajednicu, prenosi CNN policijski izvještaj.

„Bila mi je čast učiniti to. Blagoslov Gospoda može čvrsto zauzeti za njegov svet protiv svih nedaća“, rekao je Martinez.

Ovaj 30-godišnjak suočen je s 15 godina zatvora nakon što je bio proglašen krivim za zločin iz mržnje, uznemiravanje i recedivnost u prestupima. Martinez kaže kako je kriv i nema se nameru boriti protiv optužbi zato što je „svesno, namerno i svojevoljno“ zapalio zastavu.

„Zločini iz mržnje prema LGBTQ zajednici ozbiljna su stvar zato što nanose karakterističnu emocionalnu štetu žrtvama i unose strah u ciljane zajednice. Sukladno tome, istinska pravda trebalo bi uvek težiti rehabilitaciji, pomirenju i ozdravljenju zajednica“, rekla je izvršna direktorka LGBTQ organizacije „One Iowa“.

Ona kaže da njena organizacija razume ozbiljnost zločina, ali ne shvata kako teška kazna „ispunjava bilo koji od navedenih ciljeva“.

„Nastavićemo težiti pravosudnom sistemz koji vrednuje obnovu više nego kažnjavanje i pomaže pojedincima kao što su Adolfo Martinez da shvate štetu koju su nanijeli“, rekla je ona.

IZVOR:B92

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*