Blokada završena, saobraćaj se normalizuje

Građani koji su se danas okupili i blokirali saobraćajnice u Beogradu i u više gradova Srbije počeli su da se razilaze oko 16.00 časova, a saobraćaj se normalizuje.

Protesti koje su organizovala ekološka udruženja od 14.00 časova nezadovljni zakonom o referendumu i o eksproprijaciji protekli su bez većih incidenata.

Demonstranti se razilaze kod mosta Gazela, Sava centra, i u drugim delovima Beograda, javili su izveštači Tanjuga.

FOTO:TANJUG

Dvočasovno okuplljanje zavreno je i u drugim gradovima kao što su Šabac, ČAčak, Novi Sad, Subotica, Niš, Novi Pazar…

Tokom blokade na mostu u NS izbila tuča, verbalni sukobi

Tokom današnje blokade puteva došlo je do nekoliko incidenata, jedan od njih se dogodio u Novom Sadu je došlo do tuče dve grupe građana, a kako javlja izveštač Tanjuga, letele su i kamenice.

Izveštač Tanjuga navodi, pozivajući se na očevice, da je povređena jedna osoba.

Mediji prenose da je došlo do kraćeg fizičkog obračuna između desetak mladića koji su izašli iz blokiranih automobila i sukobili se sa građanima na blokadi.

Mediji prenose i da je tokom blokade saobraćajnice kod Pupinovog mosta u Zemunu došlo do tuče.

Kako navode, vozač automobila je pokušao da probije blokadu građana i tada se sukobio sa jednim muškarcem, a okupljeni su ih razdvojili.

U Kraljevu su učesnnici protesta blokrali raskrsnicu ulica Jovana Deroka i Vojvode Stepe i Zelene Gore, kojom prolaze kamioni u tranzitu kroz taj grad.

Došlo je do verbalnog sukoba, kada je do učesnika protesta došla grupa žena, koje su držale fotografije Dragana Đilasa, navode mediji.

Posle kraće rasprave i negodovanja okupljenih, građani koji blokiraju saobraćaj propustili su te žene, koje su kroz blokadu prošle bez incidenata.

Grupa muškaraca sa kapuljačama i maskama zapallila je danas na nekoliko minuta baklje na nadvožnjaku preko autoputa, kod Sava centra, javlja izveštač Tanjuga, a neki od njih bacili su nekoliko petardi prema demonstrantima, koji su se nalazili ispod nadvožnjaka.

Fizičkih incidenata nije bilo.

Prema navodima medija, na Novom Beogradu je napadnut novinar Foneta Davor Lukač.

Savo Manojlović izjavio je da je na mostu Gazela tokom blokade saobraćaja oko 15.30 došlo do incidenta kada je grupa navijača gađala kamenicama i bakljama građane koji su blokirali most.

Manojlović, koji se nalazio na licu mesta, za agenciju Beta izjavio je da je grupa navijača došla iz pravca Novog Beograda i da su se posle tog napada povukli, kao i da prema prvim informacijama nije bilo povređenih.

 

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*