Bokan na TV Pink prozivao Tepićevu na nacionalnoj osnovi

Opozicione stranke ističu da je funkcionerka SSP-a napadnuta zbog porekla. Predsednik Srbije osudio svako vređanje na nacionalnoj osnovi
ZGRADA TV PINK ILUSTRACIJA

Grupa opozicionih stranaka upozorila je da je potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) i nosilac zajedničke liste tih partija na predstojećim parlamentarnim izborima Marinika Tepić „javno proglašena državnim neprijateljem” zbog njenog nacionalnog porekla.

Stranke su u zajedničkom saopštenju navele kako je Dragoslav Bokan na televiziji Pink „napao Mariniku Tepić i njenu celu porodicu”.

„Marinika Tepić je već danima izložena napadima i neistinama, koje osmišljava izborni štab Aleksandra Vučića, ali je vrhunac beščašća realizovan kada je javno proglašena državnim neprijateljem zbog njenog nacionalnog porekla”, navele su opozicione stranke, prenela je Beta.

Gostujući na TV Pink, Bokan je juče izjavio da je Marinika Tepić pripadnik nacionalne manjine koja mrzi Srbiju i srpski narod, koja je ušla kod (Nenada) Čanka u njegovu „antisrpsku” organizaciju kada je bila mlada.

Vučić: Najoštrije osuđujem svako vređanje na nacionalnoj osnovi
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da najoštrije osuđuje svako vređanje na nacionalnoj osnovi, kao i svaki govor mržnje i isticanja argumenta da je neko ovakav ili onakav, jer pripada nekoj naciji.„Apsolutno osuđujem svakoga ko bilo koga vređa na nacionalnoj osnovi. Marinika Tepić je lažov i ne postoji stvar koju nije uradila protiv naše države i ne postoji neodgovornost koju nije pokazala na nekom mestu, kao i Dragan Đilas. Ja Rumune obožavam i Ukrajince i Bošnjake i Mađare… i nikome ne dam da nekoga napada zato što je neke nacionalne pripadnosti”, naveo je Vučić, preneo je Tanjug.

„Tepić je studirala rumunski jezik. Iz rumunske je porodice. Rumunska mama, rumunski tata, radila u rumunskoj organizaciji, i ona je naš neprijatelj! Ona je nacionalni neprijatelj, ne samo ideološki i politički”, rekao je Bokan.

Saopštenje su potpisali SSP, Demokratska stranka, Narodna stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Pokret slobodna Srbija i Ujedinjeni sindikati Srbije Sloga.

Bokan: Tepićeva prva Rumunka koja kvari odnose dva naroda

Reditelj Dragoslav Bokan odbacio je danas kritike da je potpredsednicu Stranke slobode i pravde (SSP) Mariniku Tepić vređao na nacionalnoj osnovi, navodeći da „neko pokušava da stvori nepostojeći sukob sa Rumunima”.

Gostujući na televiziji Pink, Bokan je kazao da je „iz revolta” pomenuo funkcionerku SSP kao „prvu i jedinu Rumunku u istoriji fenomenalnih odnosa Srba i Rumuna koja kvari te odnose”.

„Ona kao izrod rumunskog naroda, izdaje principe na kojima stoje odnosi srpskog i rumunskog naroda. Ona je postala prva Rumunka koja pravi haos između dva naroda”, kazao je Bokan, prenosi Beta.

Ocenio je da „neko pokušava da napravi spin” od te priče.

„Ne postoji nijedan narod na Balkanu sa kojim Srbi imaju fantastične odnose kao što imamo sa Rumunima. Ni u ratovima se ti odnosi nisu uskomešali”, dodao je Bokan.

Nacionalni savet Rumuna: Sramne uvrede Dragoslava Bokana

NOVI SAD – Nacionalni savet Rumuna osudio je danas govor mržnje svake vrste, a naročito onaj koji je reditelj i vođa bivše paravojne formacije „Beli orlovi” Dragoslav Bokan, na televiziji Pink uputio rumunskom narodu.

„Rumunski narod se kroz istoriju pokazao kao prijateljski srpskom narodu jer nas je zajednička sudbina vezala u teškim vremenima i okretala nas je jedne drugima, a i dalje nas drži zajedno. Poštujemo politički pluralizam i pravo svakoga na svoje mišljenje i političko opredeljenje, ali se ono ne sme vezivati za celokupan narod, poistovećivati sa njime a naročito ne stavljati u kontekst kakav je predstavljen u navedenoj emisiji”, navodi se u saopštenju tog saveta, prenosi Beta.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*