Bolsonaro o svojoj budućnosti: Ubiće me, uhapsiti ili ponovo izabrati

Brazliski predsednik Žair Bolsonaro, koji je inače često na meti napada zbog svojih kontroverznih stavova, ponovo je iznenadio javnost novom izjavom o tome šta misli da ga čeka u budućnosti.

„Imam tri opcije za svoju budućnosti: biću ili uhapšen ili ubijen ili ću osvojiti izbore naredne godine“, rekao je Bolsonaro tokom jednog sastanka koji je prenošen uživo na društvenim mrežama.

Bolsonaro o svojoj budućnosti: Ubiće me, uhapsiti ili ponovo izabrati

Bolsonaro o svojoj budućnosti: Ubiće me, uhapsiti ili ponovo izabrati

Takođe je dodao da je siguran da se prva opcija, da bude uhapšen, neće dogoditi.

„Ne plašim se nikog na planeti Zemlji. Uveren sam da radim pravu stvar. Nikom ništa ne dugujem“, rekao je predsednik Brazila.

Kada je reč o problemima koje pogađaju zemlju, Bolsonaro je rekao da se Brazil suočava sa jednom od najvećih hidroloških kriza, koja će delom pogoditi poljoprivredu.

Osvrnuo se i na demonstracije koje se održavaju u glavnom gradu, ističući da ne razume zbog čega se održavaju protesti.

„Oko 5.000 ljudi u proseku kampuje u Braziliji. Velika većina, skoro svi, ne znaju šta rade tamo“, smatra predsednik.

Demonstracije su izbile u vreme dok brazilski Kongres razmatra predlog zakona kojim bi se starosedelačkim narodima ograničila prava na potraživanje tradicionalne zemlje. Hjuman rajts voč navodi da predloženi zakon krši prava autohtonih naroda prema međunarodnom pravu.

Poslednja istraživanja javnog mnjenja, koja prate raspoloženje građana uoči izborne godine u Brazilu, pokazuju da Bolsonaro zaostaje više od 20 procentnih poena za svojim glavnim protivnikom, bivšim levičarskim predsednikom Luisom Lula da Silvom.

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*