Brnabić: Jaka Srbija je način da se pomogne Srbima u Crnoj Gori

FOTO TANJUG/ MILICA NIKOLIC/ nr
BEOGRAD –

Način da se pomogne srpskom narodu u Crnoj Gori jeste da imamo jaku Srbiju, izjavila je premijerka Ana Brnabić povodom dešavanja u Crnoj Gori, izazvanih usvajanjem spornog zakona o slobodi veroispovesti.

Brnabić je ponovila reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je rekao da su „Srbi u Crnoj Gori naš narod, ali takođe su Crnogorci naša braća“, i istakla da ne bi trebalo stavljati znak jednakosti između države i naroda.

FOTO TANJUG/ MILICA NIKOLIC/ nr

Premijerka je u emisiji „Osvrt“ televizije O2 sinoć poručila da treba naći način da negujemo posebne odnose sa Crnom Gorom, ali da to ne sme da dovede u pitanje položaj Srba u Crnoj Gori, kojih po poslednjem popisu ima 28,6 odsto.

Komentarišući kritike opozicije na odnos Srbije prema dešavanjima u Crnoj Gori, Brnabić je navela da opozicija radi sve suprotno interesima Srba koji žive u državama regiona.

„Opozicija, koja u vreme kad je Srbija prolazila kroz najteže trenutke, poput jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i referenduma u Crnoj Gori, nije radila apsolutno ništa i nije imala ideju ništa da radi nego da napada neke ljude i pali neke ambasade, tako da nisu naročito relevantni sagovornici u ovome“, zaključila je Brnabić.

Povodom incidenta u skupštini Srbije, koji je izazvao lider Dveri Boško Obradović, Brnabić je rekla da to ide na štetu Srba u Crnoj Gori i da je Boško Obradović samo „udarna pesnica Dragana Đilasa“.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*