Bugarin na Gradini krio više od 30 kilograma heroina

Uprava carina
GRADINA –

Carinici su u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Gradina, večeras sprečili pokušaj krijumčarenja više od 30 kilograma opojne droge heroin skrivene u jednom automobilu, saopštila je Uprava carina.

Droga je otkrivena na ulazu u zemlju, prilikom pregleda automobila citroen C5 kojim je upravljao 44-godišnji bugarski državljanin koji se iz Bugarske uputio ka Hrvatskoj gde navodno radi.

Uprava carina

Čim je zaustavljen, carinik koji je prvi došao u dodir sa njim primetio je da je putnik vidno uznemiren.

Upravo zbog toga službenici na prelazu su automobil odmah uputili na pregled mobilnim carinskim skenerom, pa su uskoro na snimku primećene nepravilnosti koje ukazuju na to da se u vozilu nešto krije.

Usledio je detaljan pregled, tokom koga je potvrđeno da se iza zadnjeg branika nalazi specijalno napravljen bunker u kome se krije pozamašna količina heroina.

Droga je potom otkrivena i u bočnim stranicama prtljažnika, desnom pragu, ali i u tapacirungu haube i u podu ispred zadnjih sedišta.

S obzirom da su paketi zapakovani na način koji je karakterističan za krijumčare heroina (paketi su oblepljeni širokom, selotejp trakom braon boje), te da je sam uzorak praha iz jednog od paketa tokom priručnog testa odreagovao na heroin, opravdano se sumnja da se radi o upravo toj vrsti droge.

Iz pomenutog automobila izvađeno je 30 kilograma i 350 grama droge, koja je bila zapakovana u 57 paketa od po pola kilograma.

Nakon što je sva droga izvađena, krijumčar je zajedno sa otkrivenim heroinom predat policiji u dalju nadležnost, navedeno je u saopštenju.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*