Čestitka za Dan pobede ministra odbrane Ruske Federacije generala Sergeja Šojgua

MOD


Ministar odbrane Ruske Federacije general Sergej Šojgu uputio je čestitku ministru odbrane Aleksandru Vulinu u kojoj Dan Velike Pobede čestita i svim pripadnicima Oružanih snaga Republike Srbije i veteranima Drugog svetskog rata.

MOD

„Pre 75 godina utihnuo je Drugi svetski rat, rat koji je za ceo svet postao simbol herojstva sovjetskog naroda, njegove nepokolebljivosti i snage duha“, ističe na početku čestitke ministar Šojgu.

„Naši narodi su, da bi se izbavili od te kuge dvadesetog veka, platili milionima života svojih kćeri i sinova. Među onima koji su se borili, koji su izdržali u tom strašnom ratu, među onima koji nisu doživeli svetli Dan Pobede, bili su naši roditelji, dedovi i najbliži“.

Zato, naglašava general Šojgu, „Mi nemamo pravo da zaboravimo predanje istorije, koju neki pokušavaju da prekroje radi svojih političkih ciljeva, lansirajući otvorene laži i spekulacije. Mi ćemo 9. maja prikloniti glave pred veteranima – herojima pobednicima, za njihove ratne podvige, za spašeni svet, za njihovu veru u budućnost“, navodi general Šojgu i poručuje da će „uspomena na milione palih i osakaćenih u tom ratu, oteranih u fašističko ropstvo, izmučenih u koncentracionim logorima i getoima i živih spaljenih u selima, zauvek ostati u našim srcima“.

„Ja sam uveren da će vojna saradnja naših država ojačati borbeni duh pripadnika naših oružanih snaga, našu odlučnost da se zajedno suprotstavljamo globalnim pretnjama i izazovima XXI veka“, ističe ministar odbrane Ruske Federacije general Sergej Šojgu u čestitki koju je uputio ministru odbrane Aleksandru Vulinu povodom Dana pobede – 9. maja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*