ČETVRTA EVROPSKA KONFERENCIJA POSVEĆENA MANJINSKIM I LOKALNIM MEDIJIMA

FOTO:GRAD NOVI SAD

U susret četvrtoj Evropskoj konferenciji posvećenoj manjinskim i lokalnim medijima, član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić sastao se sa predsednicom medijske agencije “Heror Media Pont“ Natašom Heror. Ona je tom prilikom naglasila da će video materijal Konferencije, snimljen u Kulturnoj stanici “Svilara“, premijerno biti emitovan 26. i 27. novembra. Kako se moglo čuti na sastanku, četvrta Konferencija je deveti događaj u nizu te komunikacione platforme i biće sagledana kroz glavnu temu “Budućnost i komunikacija“.

FOTO:GRAD NOVI SAD

 

– Veoma je važno da i u ovim izazovnim vremenima pronađemo način da održimo kontinuitet događaja koji se bave komunikacijom, manjinskim i lokalnim medijima. Grad podržava ovu konferenciju jer podrazumeva važnu ulogu medija u kreiranju društvenih promena, odnosno prepoznaje njihov potencijal prilikom afirmacije i promocije humanističkih vrednosti i svemu što se na njima temelji. Mi smo multinacionalna sredina, a multikulturalnost je princip koji negujemo od davnina, tako da posebno uvažavamo ovakve programe. Drago mi je što i ove godine Koneferncija okuplja pored naših i stručnjake iz Evrope, a to će doprineti sveobuhvatnom sagledavanju problematike i unapređivanju stanja u toj oblasti – istakao je Dalibor Rožić.

 

Prema rečima Nataše Heror, savremene koprodukcije različitih medijskih formata će takođe biti predstavljene kao rezultat prethodnih događaja, kao i naučno viđenje trenutnog stanja ostvarivanja manjinskih prava putem medija.

 

– Jedna od tema će biti i verski mediji, čiji rad i doprinos manjinskim zajednicama želimo da elaboriramo na ovogodišnjem događaju. Iz ugla medijske struke, ove godine će fokus biti na TV i radijskoj produkciji, podkastu i strimingu. Format događaja je video produkcija koja će biti dostupna na YouTube kanalu Heror Media Pont, sajtu mediapont.org i na FB stranici Media pont, a sadržaj je na engleskom i srpskom jeziku

– naglasila je Nataša Heror.

 

Organizatori Konferencije su Heror Media Pont, Mađar so, Storyteller, Hrvatska riječ, Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija, Asocijacija medija u saradnji sa organizacijama FUEN i ECMI, uz podršku MIDAS-a. Pokrovitelji događaja su Ministarstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice, Uprava za kulturu Grada Novog Sada i Fondacija “Novi Sad-EPK 2022“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*