Црна Гора тражи помоћ земаља региона у истрази о тунелу

(Фото Влада Црне Горе)

ПОДГОРИЦА – Након афере „тунел” Црна Гора ће затражити да се формира заједнички истражни тим са државама из окружења који ће омогућити лакшу размену података када је у питању борба против организованог криминала, пише портал РТЦГ.

Према сазнањима портала, да би једна оваква иницијатива могла да заживи потребна је сагласност државног тужилаштва јер је по закону на челу заједничких истражних тимова тужилац.

Вршилац дужности директора Управе полиције Никола Терзић данас је у Београду разговарао са представницима МУП-а Србије, али, како се наводи, заједнички истражни тим не би био састављен само од црногорских и српских истражитеља, већ би ту могли бити и представници других држава региона као што су БиХ и Албанија.

Тај тим би се бавио генерално проблемом организованог криминала на Балкану и заједничким истрагама, али и случајем који је најактуелнији у Црној Гори, прокопавањем тунела од стана у Његошевој улици до депоа Вишег суда у Подгорици.

Тунел је откривен 11. септембра у Подгорици, а спекулише се да су мотиви за овакав криминални подухват крађа и компромитација доказа, бекство неког од затвореника или можда чак и физички напад.

Форензичари су изузели трагове из стана одакле је почело копање и очекује се да наредних дана буде познато више информација о починиоцима овог кривичног дела.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*