Dačić: Srbija posvećena borbi protiv korupcije

Srbija je posvećena borbi protiv korupcije na svim nivoima, a u toj borbi uloga parlamenta i svakog narodnog poslanika pojedinačno zauzima važno mesto, izjavio je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Dačić je na konstitutivnom sastanku Globalne organizacije parlamentraca za borbu protiv korupcije u Srbiji (GOPAK) objasnio da je uloga poslanika važna ne samo zbog donošenja zakona već i zbog kontrolne uloge u borbi protiv korupcije, sprečavanja pranja novca, nadzora nad radom vlade i trošenja javnih finansija.

„U Srbiji nismo zadovoljni rezultatima u borbi protiv korupcije i siguran sam da nikada nećemo biti sasvim zadovoljni“, rekao je Dačić.

Dodao je da za uspeh nije dovoljno samo dobro zakonodavstvo već je potrebna stalna međusobno koordinisana akcija, ne samo u okviru državne strukture, već i u saradnji sa nevladinim sektorom, kao i međunarodnim organizacijama.

Dačić je zahvalio UNDP-u i Švajcarskoj agenciji za razvoj i saradnju što podržavaju tu parlamentarnu aktivnost, a rukovodstvu nacionalnog organka GOPAK-a poručio da može da računa na podršku.

GOPAK je organizacija koja deluje u 50 zemalja u svim regionima sveta

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*