DANI ENERGETIKE KRAJEM FEBRUARA U NOVOM SADU

LOGO

Međunarodni dani energetike i investicija biće održani 26. i 27. februara na Novosadskom sajmu. Tokom dva dana posetioce očekuje plenarna sesija „Srbija – deo Evropskog zelenog dogovora“, osam panela na kojima će se govoriti o najaktuelnijim temama, kao i sesija posvećena kvalitetu vazduha.

LOGO

 

Značaj manifestacije potvrđuje i prisustvo predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, Ministarstva životne sredine, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede,  Delegacije Evropske Unije u Srbiji, Delegacije Evropske komisije, Programa UN za razvoj, Ambasade Velike Britanije u Srbiji, Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Grada Novog Sada, USAID-a, Stalne konferencije gradova i opština, Evropske banka za obnovu i razvoj, Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije…

Uz domaće stručnjake, među govornicima će biti i eksperti iz Španije, Velike Britanije i Hrvatske, koji će pričati i o praksi i iskustvu sa obnovljivim izvorima energije, mogućnostima finansiranja, korišćenju brzorastućih energetskih zasada, energetskoj efikasnosti u građevinarstvu i drugim aktuelnim temama.

Iskustva će prezentovati i Fond za energetsku učinkovitost u Hrvatskoj, dok će projekte predstaviti i Green Mile Team/Udruženje biogas – Srbija, Udruženje toplana Srbije, Institut za nuklearne nauke Vinča, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad.

 

„Priroda u slici i (ne)prilici“

Izložba fotografija „Priroda u slici i (ne)prilici“ biće postavljena na Novosadskom sajmu tokom Međunarodnih dana energetike i investicija. Autori iz svih krajeva Srbije slali su radove sa očaravajućim pejzažima i netaknutom prirodom, ali i potresnim prizorima koji svedoče o neobazrivom ponašanju čoveka i poslednjem vapaju prirode za izbavljanjem iz okova industrijskog napretka. Svi radovi pristigli su u okviru nagradnog eko foto-konkursa koji je organizovala redakcija Energetskog portala, medija posvećenog čistoj energiji i održivom razvoju. Ukupno je stiglo 1.250 radova. Za najbolju fotografiju proglašeno je delo „Sakupljač zaboravljenih stvari“, autora Đurđine Tomić.  Na Sajmu će biti postavljano 28  fotografija, a posetioci će imati priliku da ih vide 26. i 27. februara u Kongresnom centru „Master“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*