Deo opozicije blokirao ulaze u RTS

Lideri Saveza za Srbiju su zajedno sa oko 200 aktivista blokirali ulaze u zgradu RTS-a. Najavili su da će blokada trajati do 20 časova, i da za to vrijeme niko neće moći da uđe u zgradu, ali će svako ko želi moći da izađe.

Foto: RTS

Predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da cilj nije nasilje, već da se simbolički ukaže na to da javni servis, kako je rekao, ne vrši svoju funkciju koja je predviđena zakonom već osam godina.

„Biće mirno i ukoliko ne bude provokacija, razići ćemo se u osam sati“, kazao je Jeremić, novinarima ispred RTS-a. Dodao je da niko od okupljenih neće pokušati da uđe u zgradu.

On je optužio aktuelno rukovodstvo RTS-a da je direktan izvršilac naredbi vrha SNS-a, odnosno predsjednika Vučića i njegovog kabineta.

Upitan da li i SZS današnjom akcijom vrši pritisak na RTS, Jeremić je rekao da su u tom opozicionom savezu „svjesni da ovo neće donijeti rezultat kakav ima jedan telofonski poziv predsjednikove medijske savjetnice ili predsjednika lično“.

„Mi nemamo tu moć koju je nagomilao predsjednik Republike. Ako ovo hoćete da okarakterištete kao pritisak, u redu. Ali ovo je pritisak koji želimo da pružimo da bi se RTS oslobodio“, kazao je.

Na podsjećanje da je aktuelno rukovodstvo RTS-a postavljeno prije dolaska SNS-a na vlast, Jeremić je odgovorio i da je Hitler naslijedio veliki broj generala u njemačkoj vojsci koji su kasnije sprovodili njegove zločine.

„Svi znamo da ova kuća ne radi svoj posao kako treba, jer da radi već bi (uzbunjivač iz ‘Krušika’) Aleksandar Obradović bio intervjuisan. Da vam dam jedan primer, a ima ih sto“, rekao je predsjednik Narodne stranke.

izvor RTCG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*