Deo Srbije pod snegom, veje i u Beogradu – vozači i pešaci oprezno

U većem delu Srbije je oblačno, hladno s kišom i snegom. Zabeleo se i Beograd i usporio saobraćaj. Na planinama će se beli pokrivač uvećati za još 10 do 15 centimetara. Vozačima se savetuje maksimalan oprez, da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Sneg se prethodnih dana zabeleo ili bar provejavao u mnogim krajevima Srbije. Prognoza se obistinila, pa  su prve pahulje i to s vejavicom stigle i u Beograd.

Deo Srbije pod snegom, veje i u Beogradu - vozači i pešaci oprezno

Deo Srbije pod snegom, veje i u Beogradu – vozači i pešaci oprezno

I baš je, ta prva vejavica, idilična slika kroz prozor toplog doma, bila jutros najveća radost za najmlađe i za one koji baš nigde ne moraju da žure, ali ne i za sve one koji su krenuli na posao, školu ili bilo gde.

I kao i uvek, zbog kiše, snega, uobičajena frka, gužva u gradu, skoro kolaps, kao da snegu nije vreme. Sneg veje, vozači trube, pešaci bi da pretrče tamo gde se ne sme… Ništa se tu ni ove sezone nije promenilo. Sneg ni ovog puta nije iznenadio da nas ne iznenadi.

U većem delu Srbije, biće oblačno, hladno s kišom i snegom, uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača, a snega će biti i u nižim predelima.

Temperatura do 5 stepeni Celzijusa.

Na planinama će se beli pokrivač uvećati za još 10 do 15 centimetara. Jedino će na severozapadu biti suvo.

Vozačima se savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Putevi Srbije posebno savetuju maksimalan oprez pri vožnji i mole učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na putnim objektima preko reka.

Na auto-putu E-80, u zoni tunela „Pržojna Padina“, „Progon“ i „Bancarevo“, usled snežnih padavina smanjena je brzina kretanja vozila, saopštilo je Javno preduzeće Putevi Srbije.

Na auto-putu E-80, u zoni tunela Bancarevo, zbog pojave magle smanjena je vidljivost na 100 metara.

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*