Devetogodišnjak iz Belgije završava fakultet

pixabay.com
BRISEL –

Devetogodišnji dečak iz Belgije sprema se da u decembru diplomira, a nakon toga, kako otkriva, malo će „proučiti medicinu“. Doktorske studije ipak neće započinjati dok se dobro ne odmori.

Uzor mu je Nikola Tesla i voleo bi da u sopstvenoj laboratoriji stvori veštačke organe, a zatim i celo ljudsko telo. Dok mazi štene, Loren Simons izgleda kao i svaki drugi devetogodišnjak, piše „Vašington post“.

pixabay.com

Međutim, onda počinje da opisuje kako njegov rad na univerzitetu u Holandiji podrazumeva razvoj kompjuterskog kola koje će replicirati deo mozga.

„Pokušavamo da povežemo neurone da bismo mogli da pratimo reakcije na lek u određenom delu mozga“, priča mališan, objašnjavajući projekat u kojem se kombinuju saznanja biomedicine i elektrotehnike, preneo je sinoć RTS.

Belgijsko čudo od deteta na putu je da postane najmlađa osoba u svetu koja je završila fakultet.

To će se desiti ako Loren sledećeg meseca položi sve što je neophodno za završetak elektrotehničkog odseka Univerziteta u Ajndhovenu.

„Planiram da započnem doktorske studije i da malo proučim medicinu. Ali pre toga odmor“, otkrio je dečak.

Loren je rođen u Belgiji, ali živi u Holandiji. Srednju školu završio je za jednu godinu, a trogodišnje studije, ako sve bude išlo po planu, završiće za samo devet meseci.

Kada nije na fakultetu, otkriva, Loren šeta psa, igra video-igre i objavljuje fotografije na Instagramu.

Inspirisan srpsko-američkim pronalazačem Nikolom Teslom, dečak planira da istraži polje veštačkih organa i mogućnost razvoja čitavog veštackog tela u svojoj laboratoriji.

„Moji baba i deda pate od srčanih problema“, objašnjava takvu odluku devetogodišnjak.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*