Dimitar Kovačevski mandatar za sastav nove Vlade Severne Makedonije

vlada severne makedonije skopljeIzvor: N1

Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Dimitar Kovačevski saopštio je da je dobio poverenje Centralnog odbora vladajuće partije da bude mandatar za sastav nove Vlade Severne Makedonije.

„Za mene je ogromna čast što sam danas od Centralnog odbora SDSM dobio poverenje da budem mandatar buduće vlade! To je izazov koji sam sprermana da prihvatim i da posvećeno radim da opravdam poverenje“, napisao je Kovačevski na Fejsbuku tokom sednice najvišeg partijskog tela.

Kovačevski će na čelu Vlade Severne Makedonije zameniti Zorana Zaeva, koji je podneo ostavku na funkciju premijera i lidera SDSM zbog poraza na oktobarskim lokalnim izborima od suparničkog VMRO DPMNE.

Vladajuća većina, oko SDSM i DUI, ima 64 poslanika u parlamentu sa 120 mesta, a u političkoj javnosti se očekuje da bi predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski mandat Kovačevskom mogao da uruči u sredu.

Novoizabrani preedsednik SDSM je napomenuo da se na večerašnjoj sednici Centralnog odbora u Skoplju bira novo rukovodstvo, novi članovi tog odbora, kao i Izvršnog odbora partije.

„SDSM će se reorganizovati i produžiće da se demokratizuje i modernizuje. Partija je otvorena za uključivanje novih ljudi koje će odlikovati znanje, poštenje i posvećenost socijademokratskim vrednostima“, istakao je Kovačevski.

 

 

 

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*