Disciplinski postupak protiv učiteljice koja je đacima zadala da crtaju trobojku

Foto: Pixabay/F1Digitals

Direktorka Osnovne škole „Jugoslavija“ u Baru Biljana Vukmanović kazala je da je pokrenula disciplinski postupak protiv učiteljice te škole Rade Višnjić, koja je učenicima na času zadala da crtaju trobojku.

Foto: Pixabay/F1Digitals

Fotografija učenika koji u rukama drže iscrtane trobojke objavljena je na društvenoj mreži Fejsbuk.

„U vezi s navedenim slučajem odmah su po saznanju preduzete mere iz nadležnosti direktora i pokrenut je disciplinski postupak. Naša škola nije mesto u kome će se demonstrirati otvoreno ili prikriveno političko delovanje, već prijatno i bezbedno mjesto za sve djake“, kazala je Vukmanovićeva za portal RTCG.

Ona je istakla da su svi zaposleni u nastavi u obavezi da „profesionalno rade svoj posao u interesu učenika, a u skladu sa zakonskim odredbama, podzakonskim aktima i predmetnim planom i programom, što je njihov zadatak i prioritet, kao i zaštita djece od svakog oblika nedozvoljenih i neprimjerenih pojedinačnih uticaja“.

Poslednjih dana u Crnoj Gori se dogodilo nekoliko incidenata nakon što su gradjani na zidovima bojili trobojku a policija brisala. Gradjani se na taj način izražavaju protiv Zakona o slobodi veroispovesti.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*