Prekinuto suđenje Milutinu Jeličiću Jutki

Foto: Beta

Suđenje bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki za nedozvoljene polne radnje u Osnovnom sudu u Kruševcu prekinuto je danas jer je njegov advokat Zoran Golubović zatražio izuzeće sudije u postupku, uz obrazloženje da omogućava oštećenoj Mariji Lukić da već dve godine „politizuje postupak“ i tako krši Zakon o krivičnom postupku.

Advokat odbrane je zatražio izuzeće u trenutku kada je advokat oštećene Borivoje Borović upitao svedoka Snežanu Bojić kako se optuženi ponašao prema njoj.

Ona je izjavila da joj je Jeličić jednom prilikom zavukao ruku pod suknju, nakon čega je advokat Golubović zatražio izuzeće.

Foto: Beta

Snežana Bojić je pre toga rekla da joj je Jeličić, preko njenog oca, pomogao da se zaposli u Biblioteci u Brusu i da je ona samo jednom bila kod njega u kancelariji kada je imala razgovor za posao, a da je on više puta dolazio kod nje u Biblioteku.

Ona je navela i da joj je Jeličić više puta slao poruke u kojima je pisalo „kiss“ (poljubac), za koje je rekla da smatra da su neprimerene da ih Jeličić šalje jednoj devojci.

Nastavak postupka zavisi od odluke predsednika Osnovnog suda u Kruševcu koja će biti doneta u toku dana.

Suđenju prisustvuje i predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, dok su ispred zgrade suda predstavnice organizacije Žene u crnom koje na svakom ročištu podržavaju Mariju Lukić.

Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je danas da solidarno ide u Kruševac da još jednom pruži podršku Mariji Lukić i drugim ženama iz Brusa koje su žrtve višestrukog seksualnog uznemiravanja Milutina Jeličića Jutke.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*