Đorđević sa predstavnicima sindikata i zaposlenih na aerodromu „Nikola Tesla“ o unapređenju uslova rada

Министарство рада

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević održao je sastanak sa generalnim direktorom aerodroma „Nikola Tesla“ Fransoa Berizoom,  reprezentativnim sindikatima i predstavnicima radnika aerodroma o uslovima u kojima zaposleni rade, kao i načinima za unapređenje istih.

Ministar Đorđević istakao je da se kroz ovakav vid razmene mišljenja, odnosno otvoren dijalog, najbolje može doći do konstruktivnih rešenja i načina kojim se uslovi rada mogu podići na najkvalitetniji nivo, što i jeste cilj Vlade Srbije.

Ministarstvo rada

„Resorno ministarstvo aktivno zalaže za ostvarivanje prava svih radnika i obezbeđivanja povoljnijih uslova za njihov rad i napredak. Otvoreni smo za sve sugestije i primedbe, jer da bismo kao država napredovali u svakom smislu, pre svega moramo da imamo zadovoljne radnike koji će svojim radom, zalaganjem i postignutim rezultatima, doprineti prosperitetu Srbije“, rekao je Đorđević.

Ministar je naglasio da je cilj Vlade Srbije da se započeta  koncesija koju aerodrom ima sa kompanijom „Vansi” i koja je od velikog nacionalnog interesa sprovede na dogovoreni način, te da kontinuirano prati tok realizacije.  Kako je naveo, Republika Srbija želi da aerodrom „Nikola Tesla“ posluje po svetskim standardima i time doprinese još većem prometu putnika i robe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*