Grad subvencioniše prevoz osnovaca sa 120.000 KM

Grad Bijeljina izdvojio je 120.000 KM iz ovogodišnjeg budžeta za subvencionisanje prevoza učenika osnovnih škola, a ugovori o finansijskoj podršci biće potpisani i sa roditeljima učenika koji su od škole udaljeni više od četiri kilometra i svakodnevno dovoze djecu na nastavu.

Prema riječima gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića, koji je danas potpisao ugovore sa predstavnicima šest firmi koje se bave prevozom osnovaca, prevoz svakog od ukupno 1.100 učenika biće subvencionisan sa po 20 KM.

– Za deset maraka biće umanjena cijena mjesečne karte, a drugih 10 KM iskoristiće prevoznici za svoje troškove, obavezujući se pri tome da do naredne školske godine ne povećavaju cijenu prevoza za učenike. Znamo da prevoznici rade u teškim uslovima i imaju velike troškove i ovo je jedan od načina na koji Grad Bijeljina može da im pomogne – naveo je Mićić.

Menadžer preduzeća „Semberija transport“ Fadil Baćevac istakao je da će im

subvencija dobro doći, posebno za neplanirane troškove poput održavanja vozila.

– S druge strane, roditelji će izdvajati manje novca za karte i biti sigurni da njihova djeca imaju odgovarajući prevoz – dodao je Baćevac.

Ugovori o subvencionisanju troškova prevoza učenika osnovnih škola na području Grada Bijeljina tokom školske 2019/2020. godine potpisani su danas u prostorijama Gradske uprave sa preduzećima „Semberija transport“, „Vidinko turs“, „Čuturić M+S“, „Samardžić“, „Euroturs“ iz Bijeljine i „Antić-tursom“ iz Lopara.


________

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*