Đukanović poručio opoziciji da se ne zaleće

Foto: EPA/BORIS PEJOVIĆ

Crnogorski predsednik Milo Đukanović poručio je delu opozicije koja tvrdi da će se pre spaliti u parlamentu nego što će dozvoliti usvajanje Zakona o slobodi veroispovesti da se ne zaleće.

Foto: EPA/BORIS PEJOVIĆ

Đukanović je rekao da nerado odgovora logikom snage i logikom sile, a o svim pitanjima, pa i onim važnim oko kojih se drastično razlikuju, moguće je tolerantno razgovarati.

„Ali, kada vas dovedu u situaciju da morate odgovoriti na njihove argumente, onda želim da kažem da se vara svako pojedinačno ili bilo koja institucija da može pobediti bilo koju državu, ukljućujući i državu Crnu Goru“, poručio je Đukanović u intervjuu za RTCG koji će ceo biti emitovan večeras.

Bilo je mnogo takvih pokušaja, tvrdi Đukanović.

„Najsvežija su nam takva sjećanja iz 2015. i 2016. Videli ste kako je to završeno i videli ste da su polomili zube oni koji su mislili da ruše državu. Kogod nam sada preti svojom spremnošću da će da se spali, da se žrtvuje … dobiće jasan odgovor da nas je mnogo više na ovoj strani, koji smo sve u životu do sada dali da ispravimo jednu istorijsku nepravdu i da obnovimo crnogorsku državu“, poručio je Đukanović, navodi se na sajtu RTCG.

Kako je dodao, uvek će se naći manje pristalica, pa i manje motiva za rušenje nego za odbranu nečeg što je mukotrpno i pravedno stečeno i obnovljeno.

„Prema tome, nemojte nam se zaletati, najljubaznije vas molimo“, poručio je Đukanović.

Vlada Crne Gore usvojila je Predlog zakona o slobodi veroispovesti koji podrazumeva da sve verske zajednice moraju dokazati da su pre 1918. bili vlasnici crkvene imovine, inače će im biti oduzeta. Zakonu se oštro protivila Srpska pravoslavna crkva.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*