Đurić: U srpskim sredinama na KiM četiri nova slučaja, ukupno 27

Фото: Ф. Бакић/Косовска Митровица

Direktor vladine kancelarije za KiM Marko Đurić u dnevnom izveštaju o situaciji na KiM precizirao da su tri novoobolela lica u Kosovskoj Mitrovici, a jedno u Zvečanu.

Foto: F. Bakić/Kosovska Mitrovica

BEOGRAD: U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji registrovane su četri novoobolele osobe od koronavirusa, a ukupan broj zaraženih je 27, od kojih je jedan pacijent preminuo, saopštio je danas direktor vladine kancelarije za KiM Marko Đurić.

On je u dnevnom izveštaju o situaciji na KiM na svom Instargam nalogu precizirao da su tri novoobolela lica u Kosovskoj Mitrovici, a jedno u Zvečanu.Dodao je da je 13 obolelih lica smešteno u Studentskom centru.

Đurić je napisao i da je u Domu zdravlja Leposavić oformljena posebna Jedinica za respiratorne infekcije koja će biti na usluzi 24 sata. Naveo je da su u Prištini, Kosovu Polju i Lipljanu u protekla 24 časa obavljena četiri pregleda mobilnih medicinskih timova, bez simptoma za virus COVID-19.

Đurić je istakao da je krenulo postupanje u skladu sa naredbom Vlade Srbije da svako lice koje bude pozitivno na virus COVID-19, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u Studentski dom u Kosovskoj Mitrovici, u KBC Priština u Gračanici i u ZC Gnjilane u Pasjanu.

„U opštini Vitina nabavili smo i podelili lekove za 24 lica. U opštini Gnjilane u toku je podela brašna ugroženim porodicama a nabavili smo i lekove za 421 porodicu. U Istoku smo podelili 12 paketa pomoći, zaštitne maske i rukavice i nabavili neophodne lekove za 6 lica“, napisao je Đurić.

Dodao je da je u Kosovskoj Kamenici podeljeno 20 paketa pomoći sa hranom i higijenskim sredstvima i neophodnim lekovima.

„U Klini smo posetili 5 porodica i odneli im pakete pomoći. U Orahovcu smo građanima i monasima u manastiru Sveti Vrači u Zočištu podelili 33 džaka brašna. U Obiliću podelili smo 60 prehrambenih paketa pomoći. Na području Prištine, Kosova Polja i Lipljana obišli smo 8 ugroženih porodica i snabdeli ih hranom, sredstvima za higijenu i zaštitnim maskama“, naveo je Đurić.

On je rekao da će meštanima sela Suvo Grlo i Banje u opštini Srbica, koji su iskazali potrebu za posetom veterinara zbog oboljevanja stoke, biti hitno upućen veterinar iz Zubinog Potoka.

„Opštinski štabovi za vanredne situacije redovno vrše dezinfekciju javnih površina i ustanova i obaveštavaju građane o merama Vlade Srbije“, naglasio je Đurić.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*