DOBOJ: Obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca

Srednjoškolci Mreže savjeta učenika dobojske regije su i ove godine uspješno realizovali oblježavanje Međunarodnog dana srednjoškolaca (17.11). Ovaj datum obilježava se u spomen i znak sjećanja na praške studente i srednjoškolce koji su zbog mirnog protesta protiv nacističke okupacije, strijeljani bez prethodnog suđenja.

Ove godine su srednjoškolci iz dobojske regije ovaj dan obilježili kratkim performansom u Parku narodnih heroja u Doboju, te su promovisali toleranciju i ukazali na pozitivne vrijednosti među mladima kroz dijeljenje „besplatnih zagrljaja“ (free hugs) i čokoladica sa simboličnim citatima.

„Već duži niz godina škole dobojske regije aktivno obilježavaju naš dan – Dan srednjoškolaca. U toku je trening predsjednika savjeta učenika dobojske regije gdje se govori o važnosti i obavezama srednjoškolaca, te da je Mreža savjeta učenika Republike Srpske tijelo koje objedinjuje sve savjete učenika u Republike Srpske, i da zajedno sa njima radi na poboljšanju njihovog statusa u Republike Srpske.“, ističe Filip Vidić, predsjednik Mreže savjeta učenika Republike Srpske.

Dan srednjoškolaca je dokaz da ništa i niko ne može uništiti volju mladih. Ovo je samo jedna u nizu uspješno realizovanih aktivnosti srednjoškolaca iz dobojske regije. U narednom periodu realizovaće brojne aktivnosti kojima će pokazati da su mladi resurs koji ova država treba iskoristiti, a ne problem koji treba rješavati.

 

IZVOR: DOBIJSKI INFO

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*