Dobročinstvo – blago koje se povećava davanjem

РТВ (Саша Медан)
SUBOTICA –

U Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici, u organizaciji Kola srpskih sestara, odigrana je monodrama „Lina, tvrđa od kamena“. Glumica Vesna Stanković odrekla se dela honorara, a novac od ulaznica i prilozi koje su dali brojni Subotičani, poklonjeni su učeniku subotičke Gimnazije Ivanu Radmiloviću kako bi mogao da ode na željene studije.

„Lina, tvrđa od kamena“ priča je o žrtvama koje je jedna majka činila između Velikog i Drugog svetskog rata da bi zaštitila svoju decu i izvela ih na put zvani život.

RTV (Saša Medan)

Glumica Vesna Stanković odrekla se dela honorara za izvedbu monodrame koju je odigrala u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici kako bi olakšala nastojanje samohrane majke Desanke Radmilović da njen sin Ivan može da upiše studije.

„Bila sam vrlo uzbuđenja što sam opet dobila priliku da svojim glumačkim izrazom pomognem da se prikupi novac, bar malo olakša život Ivanovoj majci, a njemu ostvari san“, kaže glumica Vesna koja je na isti dan i na istom mestu, dve godine ranije, odigrala monodram o Milunki Savić, takođe u humanitarne svrhe.

Monodrama „Lina, tvrđa od kamena“ bila je i pozivnica za sve Subotičane da kupovinom karte za predstavu, ali i dobrovoljnim prilozima, pomognu mladom sugrađaninu Ivanu Radmiloviću da sakupi neophodni novac kako bi mogao da upiše željeni fakultet.

RTV (Saša Medan)

„Želeo bih da se bavim informatikom. To je posao budućnosti. Sve će na tome da se zasniva. Želeo bih da se zahvalim Kolu srpskih sestara što su učinile ovaj gest i na taj način me podstakle da nastavim svoje obrazovanje“, kaže Ivan učenik Gimnazije „Svetozar Marković“ u Subotici.

Ceneći Ivanov odličan uspeh i žeđ za znanjem, kao i bezuspešan napor njegove majke Desanke da mu sama ispuni tu želju radeći u jednoj subotičkoj fabrici u tri smene, izvedbu monodrame i prikupljanje humanitarnih priloga organizovalo je Kolo srpskih sestara.

„Njegova želja je velika. On ima male želje što se tiče života, ali velike želje koje se tiču sticanja znanja. Otuda smo se mi okupili da, koliko god možemo, da mu pomognemo da ne posustane na ovom putu, a vetar u leđa će imati od Kola srpskih sestara“, kaže Jelena Birovljev, predsednica Kola srpskih sestara u Subotici.

Pozivu na humani gest Kola srpskih sestara odazvala se glumica Vesna Stanković, kao i brojni Subotičani, pa su prikupili sredstva koja će mladom Ivanu Radmiloviću pomoći da ispuni svoj san i tako dokazali da je „dobročinstvo jedino blago koje se povećava – davanjem“.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*