Egzit uz dečju predstavu slavi Međunarodni dan šume

Фото: Promo

NOVI SAD: Povodom obeležavanja Međunarodnog dana šuma, Egzit fondacija organizuje pozorišnu predstavu “Retro Boki i Sajber Oki u letu spašavaju planetu” 21. marta u gimnaziji Laza Kostić u Novom Sadu, s početkom u 11.15 časova.

Foto: Promo

Nakon predstave, u dvorištu škole biće posađeno i nekoliko stabala kao simboličan doprinos daleko većoj akciji EDŽIT fondacije i drugih organizacija okupljenih u platformi Zelena R:evolucija, čiji je cilj da podigne pošumljenost Srbije sa sadašnjih 28% na 40% ukupne teritorije.

Predstava se organizuje u saradnji sa Kulturnim centrom Pančeva, dečjom scenom “Pođi tuda”, te producentskom kućom ETM Prodakšn, a u njoj igraju naši proslavljeni glumci Bojan Ivković i Nenad Okanović. Oni igraju dva drugara, Retro Bokija i Sajber Okija, koji kreiraju igricu u kojoj spasavaju prirodu i živi svet na planeti, od virusa zagađenja zvanog Crna noga. Ova predstava, po tekstu Jasminke Petrović, u režiji Petra Pejakovića sadrži mnogo elemenata. Od video snimaka, preko pesama, pa sve do animacije i teatra senki, s ciljem da kroz igru, te koriščenje interneta i društvenih mreža, uči decu o ekologiji.

U poslednje dve godine smo odigrali stotinak predstava, na razne teme. Svaka od njih je urađena sa namerom da deca kroz zabavu i igru nešto i nauče.  Ova naša predstava ima jasnu poentu i poruku. Deca po izlasku sa predstave nauče da je smeće treba bacati u kantu za otpatke, čuvati životinje i brinuti za okruženje u kom živimo. Takođe, posle svake ove odigrane predstave organizujemo malu eko akciju da bismo na konkretnom primeru pokazali kako možemo doprineti očuvanju planete, izjavio je glumac Nenad Okanović.

Predstava “Retro Boki i Sajber Oki u letu spasavaju planetu” podržana je i realizovana uz podršku konkursa za savremeno stvaralaštvo u AP Vojvodini, a ulaznice će biti dostupne preko gigstiks prodajne mreže širom Srbije, po ceni od 500 dinara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*