Dodeljena nagrada MUZIKA KLASIKA za KONCERTE KLASIČNE MUZIKE ZA BEBE I RODITELJE

Dodeljena nagrada Muzika klasika

Na svečanoj ceremoniji održanoj 31. januara 2020. godine u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu, Galeriji Matice srpske je dodeljena nagrada „Muzika klasika“ za 2019. godinu u kategoriji muzička institucija godine za promovisanje umetničke muzike za realizaciju koncerata klasične muzike za bebe i roditelje u okviru projekta „Odrastanje uz umetnost“. Nagrada je uručena dr Snežani Mišić, programskoj direktorki Galerije Matice srpske i Milanu Raduloviću sekretaru Muzičke omladine Novog Sada.

Dodeljena nagrada Muzika klasika

Nagrada „Muzika klasika“, ustanovljena je 2010. godine, kada je izašao prvi broj revije „Muzika Klasika“. Osmišljena je kao priznanje domaćim umetnicima, ansamblima, festivalima, izdavačima, kritičarima, muzičkim institucijama i medijima, koji su u okviru kalendarske godine ostavili najznačajniji trag na domaćoj muzičkoj sceni. Podeljena u sedamnaest kategorija, nagrada se dodeljuje na osnovu vrednovanja eminentnog stručnog žirija, koji svojim aktivnim prisustvom na koncertima u muzičkim centrima u zemlji, predlažu umetnike i institucije za koje smatraju da su ostavili najznačajniji trag u muzičkom životu naše zemlje u toku jedne godine.

Rad Galerije Matice srpske, duže od jedne decenije, usmeren je ka približavanju kulture i umetnosti najmlađim posetiocima – bebama, deci i njihovim roditeljima. S namerom da ukaže na značaj prisustva kulture i umetnosti u odrastanju deteta u saradnji sa Beogradskom filharmonijom i Muzičkom omladinom Novog Sada, a zahvaljujući podršci i partnerstvu Fondacije „Novi Sad 2021”, Vojvođanske banke – OTP grupa i  Telenor fondaciji, drugu godinu za redom organizuje koncerte klasične muzike za bebe i roditelje u okviru projekta Odrastanje uz umetnost. Zahvaljujući koncertima preko hiljadu novosadskih mališana ušli su u čarobni svet umetnosti i klasične muzike, pre nego što su mnogi od njih napravili svoje prve korake. Uživajući u najlepšim klasičnim kompozicijama najmlađi Nvosađani na koncertima, iz meseca u mesec, u Galeriji Matice srpske odrastaju uz umetnost i neguju ljubav ka klasičnoj muzici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*