Dodeljene nagrade programa OPENS

Danas su u Skupštini Vojvodine uručene nagrade programa OPENS najboljim srednjoškolcima, mladima, studentima, njihovim mentorima, pobednicima koji su se istakli kroz konkurse i projekte: “Uključi se, pronađi rešenje” “Poslovice: Vanvremenske mudrosti” “OPENS Fond za lični razvoj“.
o
Foto: Dnevnik/R. Hadžić

Program „Uključi se, pronađi rešenje“ podrazumeva proces kroz koji učenici srednjih škola imaju priliku da nauče da prepoznaju potrebe svoje zajednice, probude u sebi aktivistički duh i predlože kreativno rešenje, a kroz proces vode ih obučeni facilitatori.

Program je otvoren za sve državne srednje škole na teritoriji Novog Sada i svi učenici i škole imaju pravo da učestvuju. Za 2021. godinu nagrađene su Elektrotehnička škola “Mihajlo Pupin“, Gimnazija Laza Kostić, Srednja Mašinska škola Novi Sad, Srednja saobraćajna škola Pinki, Poljoprivredna škola sa domom učenika u Futogu, Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“.

Projekat „Poslovice – vanvremenske mudrosti“ uključuje konkurs za pisanje kratkih priča na temu zadatih srpskih narodnih poslovica i to za učenike koji pohađaju srednje škole sa sedištem na teritoriji Vojvodine.

Foto: Dnevnik/R. Hadžić

Priče su opisivale životne situacije koje učesnici konkursa vide kao najbolji primer koji bi predstavio odabranu poslovicu u svakodnevnom životu, a nagrađeni radovi koristiće se kao scenario za kratke animirane filmove, koji će biti sažeta poruka o mudrosti poslovica i tome koliko su primenljive u svakom vremenskom periodu.

Foto: Dnevnik/R. Hadžić

Nagrade i priznanja najuspešnijim mladima dodelili su predstavnici Omladinski savez udruženja OPENS – Kompanija Fiscal solutions – Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ 2022, Gradska uprava za sport i omladinu, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Gradska uprava za sport i omladinu, mladi ambasadori OPENS-a.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*