Dodeljeno priznanje za doprinos unapređenju bezbednosti dece putnika u saobraćaju

Nacionalna konferencija o bezbednosti dece u saobraćaju, koja se održava u Novom Sadu, dodelila je priznanje „Najsigurniji zagrljaj 2019″ za doprinos unapređenju bezbednosti dece putnika u saobraćaju kompaniji „SOS taksi Novi Sad“.

Na poziv Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Centra za promociju bezbednosti saobraćaja i Gradske uprave za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada, koji su prošle godine pokrenuli pilot projekat korišćenja dečijih auto-sedišta u taksi vozilima na teritoriji Novog Sada, prvi se odazvao SOS taksi.

Krajem prošle godine SOS taksi dobio je u okviru ovog projekta 5 sedišta, i od 12. decembra ova usluga korišćenja dečjih autosedišta u taksi vozilima prvi put je postala dostupna Novosađanima.

Od tada do danas SOS taksi je svojim sredstvima obezbedio još 24 dečja autosedišta, tako da sada raspolaže ukupno sa 29 sedišta.

S obzirom na to da smo bili prvi taksi, koji je obezbedio ovu uslugu, onda smo prvi morali i da uklopimo ovu novinu u postojeći sistem taksi usluga.

U prvoj fazi najveći broj sedišta se nalazio u centrali, a vozači su dolazili po njih na osnovu poziva i posebnog zahteva klijenata dispečerskojj službi.

Danas je, međutim, u centrali SOS taksija samo jedno sedište, dok su sva ostala u vozilima koja su u dnevnom prometu.

Praksa je pokazala da vozila dovoljno velikim gabaritima da dečija sedišta ne utiču na funkcionalnost vozila, a ovakvom praksom postiglo se i to da brzina usluge nije žrtvovana zbog upotrebe dečjih sedišta.

Danas na dnevnom nivou SOS taksi obavlja između 15 i 18 vožnji u kojima su dečija sedišta u aktivnoj upotrebi.

SOS taksi je sa razlogom prvi prihvatio ovu inicijativu, jer je bezbednost putnika u našim vozilima na prvom mestu prioriteta SOS taksija.

Takođe, SOS taksi se zalaže za striktno poštovanje svih propisa koji regulišu javni prevoz.

S obzirom na to da upotreba dečjih sedišta unapređuje bezbednost svih učesnika u saobraćaju, kao odgovorni predstavnik javnog prevoza, SOS taksi je i u budućnosti spreman na saradnju sa svim subjektima ovog projekta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*