Doktori građanima merili težinu, visinu, pritisak i šećer

Foto: Dnevnik.rs

U Institutu za javno zdravlje Vojvodine građani su  mogli da besplatno provere telesnu masu, visinu, utvrde stanje uhranjenosti, te izmere krvni pritisak i nivo šećera u krvi.

Foto: Dnevnik.rs

– Ove akcije su jako dobre i građani se uvek odazovu u velikom broju, a pošto je prevencija jako važna iz tog razloga i obeležavamo svetske dane protiv raznih bolesti i pozdravljamo svaku kampanju – naglasila je dr Dragana Balać iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine. – Pošto radim s pacijentima, mogu da kažem da je samosvest mladih ljudi izuzetno visoka. Nekada dođu kod nas, iako su im laboratorjski rezultati savršeni, ne bi li se posavetovali oko toga kako bi pravilno trebalo da se hrane, što je veoma dobro.

Novosađanin Darko Despotović  je, nakon što je ćerku doveo na laboratorijsku analizu, iskoristio priliku da proveri svoje zdravlje.

– Nikada do sada nisam merio šećer, a srećom, lekari su mi rekli da je sve u redu – naglasio je Darko i dodao da veruje da prevencijom možemo da sprečimo pojavu raznih bolesti, pa i dijabetesa.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*