Donacije za decu iz socijalno ugroženih porodica

BELA CRKVA –

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić posetila je danas Dom za decu i omladinu „Vera Radivojević“ u Beloj Crkvi, i uručila im poklone i donacije.

Ministarka je čestitala praznike štićenicima i zaposlenima u Domu koji obezbeđuje dnevni boravak za decu iz socijalno ugroženih porodica i prima urgentno žene i decu žrtve nasilja.

tatjana, matic,

Izvor: RTV

„Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija inicira donacije tehnoloških kompanija za decu u domovima i prihvatilištima širom Srbije. Na ovaj način, ne samo da naš najuspešniji sektor pruža pozitivan primer društvene odgovornosti i solidarnosti već i motiviše decu da se zainteresuju za tehnologiju i digitalnu perspektivu koja im može omogućiti bolji život“, poručila je Matić.

Ona je ukazala na značaj digitalne pismenosti i bezbednosti, pozvavši decu, kao i druge štićenike Doma, da se o onlajn opasnostima informišu putem Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu, besplatnim pozivom broja 19833.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je za Dom za decu i omladinu „Vera Radivojević“ u Beloj Crkvi obezbedilo frižider, zamrzivač, mašinu za pranje sudova, kao i pet noutbuk računara, dok su deca dobila i slatke paketiće.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*