DVA NOVA SEMAFORA U ULICI NOVOSADSKOG SAJMA

Foto: Profimedia/ilustracija

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije obaveštava javnost da će u četvrtak, 06. februara 2020. godine, dva novoizgrađena semafora u Ulici Novosadskog sajma (na raskrsnici sa ulicom Mičurinovom i na raskrsnici sa ulicom Bore Prodanovića) u 10 časova biti puštena u redovan rad, nakon što su bili na žutom treptaču, što je uobičajena procedura da bi se korisnici navikli na novopostavljenu svetlosnu signalizaciju.

Foto: Profimedia/ilustracija

Opravdana potreba za semaforizovanjem ove dve raskrsnice ogleda se u podizanju nivoa bezbednosti u saobraćaju, pre svega bezbednosti pešaka i biciklista, čiji su tokovi na ovim lokacijama veoma intenzivni, s obzirom na to da se u neposrednoj blizini nalaze škola, hotel i Sajam. Stručne službe će u narednom periodu pratiti i analizirati stanje saobraćaja na terenu i, po potrebi, izvršiti dodatne korekcije u radu novopostavljenih semafora.

Ovim putem apelujemo na vozače da povećaju opreznost u veoma frekventnoj Ulici Novosadskog sajma i da dodatno obrate pažnju na novopostavljenu saobraćajnu signalizaciju.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*