Privredna komora Vojvodine obeležila 101 godinu postojanja i nagradila nauspešnije

POKRAJINSKA VLADA

Novi Sad, 5. februar – Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević izjavio je danas na svečanosti povodom 101. godišnjice Privredne komore Vojvodine, da je PKV  više od jednog veka kuća privrednika koji su osetili potrebu da se povežu i udruže, i na taj način razvijaju svoje poslove.

Milićević je naglasio da su i danas ključne reči za delovanje PKV povezanost i zajedništvo.

POKRAJINSKA VLADA

„To su reči i postulati kojima se u svom radu rukovodi i Pokrajinska vlada u poslednje četiri godine“, kazao je Milićević. On je naglasio da su kroz povezanost i zajedništvo sa drugim nivoima vlasti i drugim institucijama realizovane velike investicije i projekti – završeni su Žeželjev most, zgrada RTV-a, Naučno-tehnološki park, upravo na korist privredi.

Potpredsednik Milićević je naglasio da će se  Pokrajinska vlada i ubuduće rukovoditi pricipom zajedništva u radu sa Vladom Srbije, Gradom Novim Sadom i lokalnim samoupravama, jer taj princip rada daje rezultate.

„To govore i pozitivna privredna kretanja u 2019. godini, koja su nastavak privrednih kretanja iz prethodnih godina, rast bruto domaćeg proizvoda, koji će za 2019. iznositi oko četiri procenta, zatim porast spoljnotrgovinske razmene i pad stope nezaposlenosti“, kazao je Milićević.

On je naveo ekonomske pokazatelje koji govore u prilog tvrdnji da je ovakav način upravljanja javnim sredstvima ključ uspeha koji se neće menjati u narednim godinama.

Na današnjoj svečansti potpredsednik Milićević i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević uručili su Godišnje priznanje Privredne komore Vojvodine „Kosta Mirosavljević“, za istaknuta privredna ostvarenja, uspešno poslovanje i postignute vrhunske rezultate u oblastima poljoprivrede, industrije i usluga u 2019. godini.

Ove godine su nagrađeni Opšta zemljoradnička zadruga „Žunji Silak“ iz Temerina, „Enterijer Janković“ iz Novog Sada i kompanija „Naftahem“ iz Sremske Kamenice. Privrednik godine je Goran Jevtić iz kompanije „Enerdži net“ iz Kaća, a privrednica

godine je Tatjana Filipović iz „Dak komerca“ u Novom Sadu.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević naglasio je da su i ove godine nagradu koja nosi ime osnivača Komore Koste Mirosavljevića poneli pojedinci i privredna društva koji svojim radom i izuzetnim rezultatima, društveno odgovornim ponašanjem i pozitivnim delovanjem zaslužuju da ponesu ovo priznanje.

Generalni direktor kompanije „Enterijer Janković“ Božo Janković zahvalio je Privrednoj komori Vojvodine što je prepoznala kvalitet u poslovanju ove kompanije, ali i ljude koji svakodnevno neumorno rade na tome da rezultati budu još bolji.

Svečanosti su prisustvovali potpredsednici Skupštine Vojvodine, članovi Pokrajinske vlade, predstavnici Novog Sada i privrednici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*