Dvojica Rusa nalaze se na krstarenju u Japanu, gde su otkrili koronavirus

epa08191516 The Diamond Princess cruise ship is anchored in quarantine off the port of Yokohama, in Yokohama, Japan, 04 February 2020. More 3,700 people, including passengers and staff members, are being tested for coronavirus infection after a passenger who was previously onboard tested positive for the virus in Hong Kong on 01 February. EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Ruska ambasada u Tokiju izvestila je da otkrivaju situaciju oko Rusa i da su spremni da im pruže sve vrste pomoći

Krstarenje brodom Diamond Princess
© EPA-EFE / FRANCK ROBICHON

TOKIO, 5. februara. / TASS /. Dvoje ruskih državljana nalaze se na krstarenju Diamond Princess kraj obale Japana, među čijim putnicima su identifikovani pacijenti sa upalom pluća izazvanom virusom 2019-nCoV. To je TASS-u prijavljeno u sredu u ruskoj Ambasadi u Tokiju.

„Prema japanskim vlastima, dva državljana Ruske Federacije nalaze se na krstarenom brodu tokom racije u Jokohami. Ambasada poduzima korake da razjasni situaciju oko naših građana i spremna je da im pruži sve vrste pomoći“, napomenula je diplomatska misija.

Prema podacima Japana Ministarstva zdravlja, rada i dobrobiti, ukrcavaju se građani više od 50 zemalja. Agencija ne precizira koje.

Brod je napustio Iokohamu 20. januara i vratio se 3. februara. Na brodu je 3.700 putnika i posade. Među putnicima je bio i kineski državljanin koji ima koronavirus. Spustio se 25. januara u Hong Kongu.

Odlukom japanskih vlasti, krstarenje je usidreno pored Jokohame. Ljekari su obavili medicinski pregled svih koji su bili na brodu i potvrdili 10 slučajeva infekcije koronavirusom. Pacijenti se trenutno nalaze u bolnici u prefekturi Kanagava, njihovo stanje se procenjuje kao normalno.

izvor: TASS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*