Džez maraton sutra u Svilari

Pozivamo vas da prisustvujete i izveštavate u svom mediju o Džez maratonu koji će biti organizovan sutra, 9. novembra, u kulturnoj stanici Svilara (Đorđa Rajkovića 6b), sa početkom u 19 časova.

Džez maraton predstavlja nesvakidašnji koncert, susret sedam mladih, neafirmisanih bendova iz sedam bivših, sadašnjih i budućih Evropskih prestonica kulture, što je u isto vreme i spoj različitih evropskih kultura, jezika, nacija, mlade energije, talenta i džeza.

Novi Sad i Temišvar, gradovi koji će 2021. godine zajedno biti Evropske prestonice kulture, predstaviće sastavi Oktatonik i JazzyBIT. Iz Maribora, koji je titulu nosio 2012. godine, stiže ženski duo FreeKIND. Čućemo još  i Quartet 4tet iz Matere, italijanskog grada koji je ove godine poneo titulu,  Adam Jarzmik Quintet iz Vroclava, Evropske prestonice kulture 2017, zatim Free Funk Society iz Kaunasa koji će titulu poneti 2022. godine i  ansambl The Nemeth Kyra Smallchestra koji stiže iz mađarskog Vesprema, Evropske prestonice kulture 2023. godine.

Dodatne i opširnije informacije možete pronaći na facebook event-u: https://www.facebook.com/events/510616876334436/

Džez maraton, deo je uvodnog programa Novosadskog džez festivala 2019, kao i programskog luka „Druga Evropa“ koji do 15. decembra predstavlja drugačiju, skrivenu, manjinsku, hrabru i izazivačku kulturu i umetnost novosadske scene. Džez maraton realizuju Srpsko narodno pozorište, Kulturni centar Novog Sada i „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“. Program se održava u saradnji Evropskih prestonica kulture u okviru projekta iz Aplikacione knjige „Bratski džez orkestri Evrope“.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*