Мировић на обележавању Дана Прве бригаде Копнене војске

Покрајинска влада

Председник Покрајинске владе Игор Мировић истакао је данас на свечаности поводом обележавања Дана Прве бригаде Копнене војске у касарни „Југовићево“ да је мало речи у нашем народу које се изговарају са толико поштовања као реч војска, јер када кажемо Војска Србије, мислимо на храброст, сигурност, заштиту и мир.

Покрајинска влада

 

Мировић је рекао да се оружане снаге наше земље, укључујући и Прву бригаду Копнене војске, из дана у дан модернизују и опремају а да држава о њеним припадницима води све већу бригу.

„Желимо добро организовану, високомотивисану и снажну војску, способну да одврати сваког потенцијалног агресора од било каквих претензија“, нагласио је Мировић.

Дан Прве бригаде Копнене војске – 9. новембар – обележава се у знак сећања на дан када је 1918. године прва јединица Седмог пешадијског пука Војске Краљевине Србије, предвођена мајором Војиславом Бугарским, умарширала у Нови Сад.

Бригадни генерал командант Прве бригаде Kопнене војске Зоран Насковић казао је да су новембарски догађаји из 1918. године незаобилазни сегмент наше прошлости и да треба да будемо поносни на овај дан. „Без поштовања прошлости тешко ћемо разумети садашњост, а још мање корачати у будућност“, додао је Насковић.

Честиткама се придружио и градоначелник Милош Вучевић. „У име слободарског Новог Сада, у име страдалног града, али града хероја Новог Сада, честитам празник“, рекао је градоначелник.

Вучевић је нагласио да Прва бригада има велику традицију која обавезује за будућа времена, али обавезује и све нас да чувамо све оно што су преци оставили, а то је слобода и мир.

У оквиру свечаности, председник Мировић открио је спомен-плочу генерал-мајору Младену Братићу, који је погинуо на извршењу борбених задатака 1991 године.

Свечаности су присуствовали и представници Војске Србије, Министарства одбране, Српске православне цркве и борачких организација.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*