Egzitova Zelena revolucija počinje sadnjom 13.000 stabala hrasta na Fruškoj gori

Foto: Exit

Egzit fondacija pokreće Zelenu revoluciju, veliku ekološku platformu čija je namera da mobiliše javnost i pokrene masovno pošumljavanje u zemlji, regionu i svetu, sa ciljem da se samo u Srbiji u narednim godinama zasadi više od milion stabala.

Foto: Exit
Prva akcija biće realizovana u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji 23. novembra na Fruškoj gori gde će početi sadnja prvih 13.000 stabala hrasta. Ova akcija deo je EU projekta Natura2000 i inicirana je na prethodnom Egzit festivalu kada se na Petrovaradinskoj tvrđavi za ovaj poduhvat prijavilo više od hiljadu dobrovoljaca sa odgovornim stavom prema životnoj sredini.
U subotu, 23. novembra, oni će, uz pomoć volontera iz Egzit tima, Delegacije EU u Srbiji, predstavnika zemalja članica EU, uz prisustvo predstavnika Ministarstva zaštite životne sredine, te podršku Nacionalnog parka Fruška gora i Pokreta gorana Vojvodine, učestvovati u stvaranju novih pluća Srbije.
Iako je najveći deo volontera za predstojeću akciju sadnje drveća na Fruškoj gori prijavljen na prethodnom Egzit festivalu, ostalo je još stotinak mesta za sve one koji su voljni i željni da učestvuju, te se pozivaju svi koji su zainteresovani da se prijave putem mejla exittreezone@exitfest.org najkasnije do nedelje, 17. novembra.
Svim volonterima biće obezbeđen prevoz iz Beograda ili Novog Sada, osveženje, hrana, suvenir i oprema potrebna za sadnju, te organizovano druženje posle akcije, dok će oni najsrećniji osvojiti i ulaznice za jubilarni 20. Egzit od 9. do 12. jula 2020. Akcija je planirana za subotu, 23. novembra, od 9h do 17h. Pošto je broj preostalih mesta za učestvovanje u akciji ograničen, prednost će imati dobrovoljci koji su se prijavili prvi.
Autor: 021.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*