Engleska: Opasni serijski ubica ostaje u staklenoj ćeliji

LONDON –

Jedan od najopasnijih serijskih ubica u Engleskoj će do kraja života ostati u podzemnoj samici, napravljenoj od neprobojnog stakla, nakon što je odbijena njegova žalba kojom je tražio da živi sa ostalim zatvorenicima.

U pitanju je Robert Modsli (68), koga drže u izolovanoj podzemnoj ćeliji ispod zatvora Vejkfild, zbog ubistva četiri muškarca između 1974. i 1978. godine, preneo je „Dejli mejl“.

robert, modsli, ubica, engleska

Izvor: Printskrin, ilustracija

Modsli je ubijao zlostavljače dece i jednog muškarca koji je ubio ženu.

Upravnici zatvora su procenili da je isuviše opasan da se meša sa ostalim zatvorenicima i čuvarima u kazneno-popravnom domu u Zapadnom Jorkširu, izvestio je „Dejli star“.

Insajder je rekao za tu novinu da je Modsliju prošlog meseca rečeno da je odlučeno da mu se odbije žalba, pošto je želeo da provede Božić u društvu ljudi.

„Kada ste sami toliko dugo vremena, to utiče na vas. On nije u redu i ne mogu da rizikuju zbog onoga što bi mogao da uradi“, rekao je insajder.

Modsli će provesti ostatak života u ćeliji veličine 5,5 x 4,5 metara, koja je izgrađena posebno za njega 1983. godine i napravljenaje od neprobojnog stakla.

On provodi 23 sata dnevno u ćeliji, spava na betonu i koristi toalet i lavabo koji su zacementirani za pod.

Ima sto i stolicu napravljenu od šperploče.

Prvo ubistvo je učinio 1974. godine, kada je imao 21 godinu.

Ubio je Džona Farela u Vod Grinu u Londonu, nakon što mu je ovaj pokazao fotografije dece koju je seksualno zlostavljao.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*