„Evrosong ostaje u Roterdamu 2021. godine

EPA-EFE/SANDER KONING
BEOGRAD –

Sledeće godine, „Evrosong biće održan u Roterdamu, potvrdili je Evropska radiodifuzna unija, organizator ove manifestacije, prenose svetske agencije.

Spektakularne završnice najvećeg muzičkog takmičenja Evrope ove godine nije bilo, ali je emitovan specijalni muzički program Eurovision: Europe Shine a Light.

EPA-EFE/SANDER KONING

Ovogodišnji predstavnici 41 zemlje imali su kontakt sa ljubiteljima najvećeg evropskog muzičkog takmičenja – onlajn, putem šou-programa „Europe Shine a Light“.

Predstavnici 41 zemlje učesnice ovogodišnjeg takmičenja ujedinili su glasove u pesmi “Love Shine a Light“, himni prvog neodržanog „Evrosonga“.

Muzički specijal prenosilo je 45 zemalja, a tokom dvosatnog programa gledaoci su se upoznali sa izvođačima koji je trebalo da budu ovogodišnji predstavnici na, silom prilika otkazanom, takmičenju. Evropu su iz Srbije pozdravile članice grupe „Hurricane“.

Sinoć su se gledaoci podsetili i najvećih hitova „Evrosonga“. Među njima i „Molitve“, numere kojom je Marija Šerifović dovela „Pesmu Evrovizije“ u Srbiju .

Na poziv Evropske radiodifuzne unije Marija Šerifović je snimila spot za našu pobedničku pesmu na pustim ulicama Beograda i to u jeku epidemije korona virusa u Srbiji, navodi RTS.

Specijalni program posvećen otkazanom izboru za „Pesmu Evrovizije“ emitovan je na Prvom programu RTS-a.

IZVOR:RTV

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*