FOTO: Na Horgošu sprečeno krijumčarenje sata od 23 hiljade evra i stomatološke opreme

Foto: Uprava carina

Carinici na Horgošu su tokom vikenda u saradnji sa policijom u dva slučaja sprečili pokušaj krijumčarenja skupocenog sata vrednog više od 23 i po hiljade evra, kao i stomatološke opreme i tehničke robe vredne preko 17 i po hiljada dolara.

Foto: Uprava carina
Prvi prekršaj otkriven je kada je 20. juna na red za kontrolu, na ulazu u zemlju pristigao automobil „audi“ nemačkih registarskih oznaka, kojim je iz Berlina ka Tutinu putovalo dvoje državljana Srbije. Na uobičajeno pitanje carinika i 52-godišnji vozač i njegova 68-godišnja saputnica su rekli da osim ličnih stvari nemaju ništa da prijave.
Međutim, prilikom detaljnog pregleda automobila carinik je u kaseti ispred suvozačkog sedišta pronašao originalnu praznu kutiju ručnog sata „hublot“, sa računom na 23.560 evra i overenim obrascem za povrat PDV-a mađarskih pograničnih organa.
Tek nakon toga žena je pokazala desnu ruku na kojoj je bio skup ručni sat, koji je svakako bila dužna da prijavi radi carinjenja, zbog čega će isti biti zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.
U drugom slučaju je narednog dana prilikom ulazne kontrole autobusa domaćih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Hanover-Peć među stvarima putnika otrkivena neprijavljena nova stomatološka oprema i tehnička roba vredna preko 17.500 dolara.
Kutije sa više od 330 različitih delova stomatološke opreme, jednim oftalmološkim aparatom, kompjuterskom opremom i delovima za motorne trimere carinici su pronašli u prtljažnom delu autobusa među torbama sa ličnim prtljagom putnika.
Protiv 37-godišnjeg vozača autobusa iz okoline Preševa pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom, a neprijavljena roba će biti zadržana do njegovog okončanja.
Autor: 021.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*